Hvis du er lærer og er ved at lave årsplan til fysik/kemi, så husk disse ting

Der er uendeligt mange ting, du skal huske som lærer. Ikke nok med, at du skal lave en årsplan der følger pensum for skoleåret, så skal du også planlægge alt det indimellem. Det gælder både, at du skal skaffe de rette materialer, planlægge ture ud af skolen, briefe med kolleger og ikke mindst orientere forældre og ledelse, om dit valg af undervisningsmetoder og undervisningsmaterialer.

Ja, listen er lang, og det kan være svært at nå det hele.

Hvis du er lærer i fysik/kemi, er der meget forskelligt udstyr, du skal have styr på. Hvis I ikke har ph-papir på skolen, inden i skal måle pH-værdien i et stof, er det vigtigt, at du får det skaffet. Ellers kan det være, at dine elever misser en hel undervisningsgang. Det ved enhver lærer, kan skabe meget rod i planlægningen.

 

Årshjul

 

Som lærer ved du nok, hvad et årshjul er. Det er et hjælpemiddel til dig. Du kan lave et årshjul for at sikre, at du kommer omkring alle de vigtige emner, som pensum angiver. Et årshjul giver dig nemlig et rigtig godt overblik. Sæt emnerne ind og skriv, hvilke læringsmål der er til hvert emne. Du bestemmer selv, hvor udførligt du vil gøre det. Nogen kan godt lide også at notere undervisningsmateriale, læringsforudsætninger og dagsorden. Hvordan du griber det an, er helt op til dig. Dog skal du huske at inddrage alle ferier og helligdage i årshjulet.

 

Når du har lavet årshjulet til en gang, er det let at overføre til en ny årgang til næste år. Du kan også justere i årshjulet, så det passer til en anden årgang. Det er virkelig smart.

Giv årshjulet til dine elever, så de kan holde overblik over undervisningen.