Værd at vide om skateboards

Skal du i gang med en ny hobby? Og er denne hobby, at du skal stå på skateboard? Så er det en fordel at lære mere om skateboards. Når du kender mere til skateruniverset, bliver det nemmere for dig at købe det rette skateboard. Her kan du lære mere om skateboards, så du kan komme godt i gang med din nye hobby.

Kend dit skateboard

Et skateboard er den plade med hjul, som du står på, når du skater. Der findes et hav af skateboards, da de kommer i forskellige størrelser, former og farver. Vægten på et skateboard varierer også.

Når det kommer til et skateboard, er det typisk fremstillet af træ, bambus, plast eller kulfiber. Størrelsen svinger mellem 7” og 10”. Men hvad for et board skal du så vælge? Det kommer an på, hvordan du skal skate samt dine personlige præferencer. Det kan eksempelvis være et skateboard fra Santa Cruz.

Bredden

Bredden på et skateboard ligger på mellem 7,5” og 8,25”. Hvilken bredde, du skal købe, afhænger af din størrelse og typen af skating. Normalt vælger større skatere, og dem der ønsker at skate på ramper, et bredere board end streetskatere.

Længden

Hvis du skal måle længden på et skateboard, skal du måle det fra den ene ende til den anden – nærmere bestemt fra næse til hale. Længden kan variere fra 28” til 32”. Dette er brugbar viden, når du er blevet en øvet skater.

Akselafstanden

Hvilken akselafstand, dit skateboard skal have, kommer an på, hvilket niveau du er på. Akselafstanden fra det ene sæt monteringshuller til det andet er i gennemsnit på mellem 13” og 15”.