Til dig der elsker rødvin

En rødvin på Chardonney, er absolut et godt valg, til dig der gerne vil forkæle dig selv med et godt glas vin. Men hvordan er det lige, man egentlig får mest ud af yndlings vinen, og hvordan klarer du opgaven med at skænke vinen, på den absolut bedste måde. 

 

Alt det kan du læse mere om lige her, hvor vi giver dig nogle gode tips til, hvordan du bliver toptunet i køkkenet, når gæsterne skal høre mere om, alt det du ved om vinen og hvordan den nydes på den korrekte måde. 

 

Farven på vinen

Faktisk har farven på vinen meget at sige, for selvom vinen “bare” er rød, så er der stor forskel på, hvor mørk og hvor lys vinen kan være. Vin er nemlig i stand til at ændre farve, i takt med at de bliver ældre. Rødvine bliver ofte lysere med alderen, men vinens farve har ofte ikke har noget med kvaliteten af vinen at gøre. Mange producenter er nemlig godt klar over, at farven på vinen, har en psykologisk effekt, hvorfor de tit tilsætter forskellige tilsætningsstoffer, for at gøre vinen mere appetitlig i længere tid. 

 

Vil du gerne vide dig sikker, når det komme til at vælge en god vin, så kig på vinen. Er den for eksempel klar eller grumset, er den uigennemsigtig eller er den transparant? Dette kan nemlig hjælpe dig til at finde ud af om vinen er god, eller om du skal lade den ligge på butikshylden.

 

Når du har hældt vinen på glas, er det tid til at slynge vinen rundt i det runde vinglas. På den måde frigives vinens duft, og det betyder at du vil kunne opleve langt flere nuancer af vinen, hvis du prøver dette enkle og nemme trick.