Gør dine børn interesserede i fiskeri

Som en passioneret lystfisker ved du nok, at en dag i vandet kan være det perfekte åndehul i en travl hverdag. Her står du og mærker dig selv blive mere og mere forbundet til naturen, indtil du nærmest flyder i et med vandet.

 

Den glæde fiskeri giver dig, vil du naturligvis gerne give videre til dine børn. Men det er ikke alle børn, der lige bider på krogen med det samme. Nogle børn skal overtales i timevis, før de overhovedet gider at tage med på en prøvetur.

 

Her skal du ikke droppe missionen med det samme. Dine børn skal bare masseres lidt, indtil de er villige til at tage med dig ud. Når de først står i vandet med dig, vil de med garanti elske oplevelsen.

 

Personligt udstyr

Når du pakker bilen med fiskeudstyr, er det ikke ’en fiskestang’ du står med i hænderne. Det er DIN fiskestang, du står med. Fiske udstyr er nemlig noget meget personligt, som vi som lystfiskere sætter en stor ære i. Det er en samling, som kan vokse over mange år.

 

Giv dine børn den samme stolte følelse over udstyret ved at give dem deres egne fiskestænger fra starten, i stedet for at lade dem låne dit udstyr.

 

Fra hav til bord

Noget der tænder en lyst i mange børn, er at se, hvad det der fiskeri egentlig kan bruges til. Næste gang du kommer hjem fra en fisketur, bør du lade dem være med til at filetere fisken. Fortæl dem om, hvordan du fik fat i, det der skal til at være jeres aftensmad, og hvordan du kæmpede, til fisken var for træt til at kæmpe mere.

 

Historier fra turens mest spændende del, bør kunne give dem en fornemmelse for, hvad der er så fedt ved sporten.